10 beneficii ale vinului rose

Multe dintre primele vinuri înregistrate istoric au fost cele rose, băuturi ușoare create prin amestecul strugurilor albi și roșii. Însă ce nu știu toți iubitorii de vin este că băutura lor preferată cu nuanțe roz are inclusiv beneficii pentru sănătate, pe lânge cele aduse vieții sociale.

Procesul de producție și beneficiile pentru sănătate ale vinului rose sunt similare cu cele asociate vinurilor roșii, inclusiv sănătatea cardiovasculară îmbunătățită și antioxidanții puternici. Așadar, când vine vorba de o alegere între vinuri rose și albe, rose este alegerea mai sănătoasă, deoarece conține mai mulți antioxidanți.

Pentru data viitoare când te gândești ce vin să bei, iată 10 beneficii ale vinului rose care îl fac cea mai bună alegere.

1. Scade colesterolul ridicat și crește colesterolul scăzut

Polifenolii din vinul rose pot ajuta la scăderea LDL sau a colesterolului rău, în timp ce alcoolul, inclusiv cel din vinul rose, subțiază sângele și crește colesterolul bun sau HDL.

2. Reduce riscul de boli de inimă

Antioxidanții din vinul rose previn bolile de inimă prin reducerea acumulării de colesterol dăunător.

3. Reduce riscul de infarct

Prin reducerea riscului de boli de inimă, consumul de vin rose reduce, de asemenea, riscul de atac de cord, deoarece antioxidanții ajută la reducerea inflamației vaselor de sânge.

4. Conține potasiu

Potasiul este un mineral care joacă un rol vital în metabolism, precum și în echilibrul apei din organism. Așadar, consumând vinuri rose, vă mențineți fluidele din corp la un nivel optim. Reglarea bătăilor inimii necesită, de asemenea, potasiu.

5. Scade tensiunea arterială

Potasiul găsit în vinul rose ajută și la scăderea tensiunii arteriale crescute, deoarece balansează efectele negative ale sării din sânge. Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale vinului rose. Sanatate mai presus de toate!

6. Protejează împotriva inflamației

Vinul rose conține o serie de compuși benefici cu potențiale proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Aceste calități au potențialul de a reduce riscul de artrită reumatoidă.

7. Surprinzător de scăzut în calorii

Vinul rose este relativ scăzut în calorii, ceea ce îl face o alegere prietenoasă pentru cei aflați la dietă. Un pahar de vin rose de 150 ml conține în jur de 82 de calorii, ceea ce îl face una din băuturile alcoolice cu cel mai mic aport caloric. Aroma proaspătă și clară a vinului rose îl face un vin de primăvară și vară ideal, asortându-se la fel de bine cu paste, pui sau chiar o masă gătită pe grătar.

8. Conține antioxidanți

Consumul de antioxidanți este excelent pentru piele și inimă, deoarece previne oxidarea altor molecule din corp. Vor ajuta la lupta împotriva petelor și coșurilor, așa că beți cu încredere (și cu moderație, desigur).

9. Conține un antioxidant care protejează împotriva cancerului

Cele mai semnificative beneficii din vin provin din antioxidanții din pielea strugurilor, în special resveratrolul. Un compus benefic pentru anti-îmbătrânire, resveratrolul protejează creierul și reduce riscul bolilor de inimă.

Vinurile roșii au cele mai ridicate niveluri ale acestui antioxidant benefic. Vinificatorii strecoară pielea strugurilor din vinurile albe și rose la începutul procesului de producție, ceea ce determină ca aceste vinuri să aibă niveluri mai scăzute de resveratrol. Cercetările au arătat, de asemenea, că băutorii de vin alb prezintă un risc de cancer cu 13% mai mare decât băutorii de vinuri roșii sau rose.

10. Are un gust delicios

Acest lucru este considerat un beneficiu, nu? Este important să vă bucurați de ceea ce beți, astfel încât gustul vinului rose este cu siguranță un beneficiu pentru fericirea dvs.

Există modalități mai bune de a vă menține sănătos, cum ar fi exercițiile fizice și alimentația sănătoasă. Totuși, aceste informații vă permit să vă simțiți mai puțin vinovat în a savura un pahar sau două de vin.

Există câte un vin rose pentru toată lumea, cu o varietate de soiuri seci, cât și dulci, în funcție de preferințe. La fel ca vinurile roșii și albe, vinurile rose sunt făcute din struguri, dar pot include atât struguri roșii, cât și struguri albi, în funcție de soi.

Știați despre aceste beneficii ale vinului rose?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata