31 de ani de la revolutie

Buna ziua,

Ma inclin cu respect astazi in fata celor care s-au jertfit pentru libertatea noastra de astazi, ma inclin astazi cu respect in fata colegilor mei care si-au riscat libertatea si chiar viata pentru o Romanie libera de ditactura, ma inclin cu respect in fata autoritatilor religioase si civile de astazi.

Au trecut 31 de ani de la revolutie, 31 de ani de lupta si de munca in care rand pe rand   s-au prabusit nazuintele noastre. Am ajuns o tara bogata, cu oameni saraci, cei mai saraci oameni din UE. Da, noi romanii suntem cei mai saraci europeni.

Nu analizam acum de ce dar ma adresez dvs, tuturor celor de aici si fiecaruia dintre dvs. in parte ca de la om la om, vorbesc cu fiecare dintre dvs. si va rog sa va ganditi fara sa va uitati neaparat in sufletul dvs, uitati-va la cei din jur: la colegi, prieteni, cunoscuti si sa va spuneti singuri cati dintre acesti oameni si-ar risca astazi libertatea si  poate chiar viata, pentru romanii si pentru Romania de astazi.

Mai am o rugaminte pentru toti cei prezenti, pentru autoritatile de astazi, cand in sfarsit a inceput sa se vada putin lumina:

Ajutati-ne sa pastram si sa realizam unul dintre lucrurile cele mai importante din vietile noastre. Cel care ne face sa ne dam jos din pat in zori si sa mergem mai departe, zi dupa zi, an dupa an, inainte, mereu: ajutati-ne sa ne regasim speranta, care e din ce in ce mai putina.

Chiar daca nu ne-am atins idealurile de la Revolutie, lupta noastra va continua.

Si pentru asta avem nevoie de ajutorul fiecaruia dintre dvs si de noi toti cei de aici.

Pentru ca eu cred ca impreuna vom reusi.

Suntem inaintea unei mari sarbatori crestine, sarbatoarea nasterii domnului nostru Isus Hristos, si acum spun din toata inima:

La multi ani Romania, la multi ani dragi romani, oriunde v-ati afla si sa ne dea Dumnezeu sanatate, bucurie si iubire in suflete.

Doamne ajuta-ne, Amin!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata