5 lucruri sigure despre dragoste

Uneori cad pe gânduri şi mă întreb dacă iubirea este doar o iluzie sau este reală. Nu vorbesc de o relaţie anume, ci de toate experienţele din viaţa mea. Am stat să analizez totul la rece, şi am ajuns la concluzia că, de fapt, ştiu despre dragoste câteva lucruri sigure. Câteva, nu multe, dar sigure.

Iată care sunt:

Lumea e mică. Una din cele mai surprinzătoare descoperiri a fost că zicala “lumea e mică” este mai mult decât adevărată. Oamenii vin şi pleacă din viaţa ta, dar la un moment dat, te trezeşti cu ei înapoi. Poate că fostul soţ îţi trimite un e-mail în care îşi cere iertare (după 5 ani de la divorţ); sau a doau zi după nuntă ta te întâlneşti la un restaurant cu fostul tău iubit pe care nu l-ai mai văzut de 8 ani (mie mi s-a întâmplat asta). Şi mai sunt şi alte scenarii. Un singur lucru este clar: în dragoste trebuie să te aştepţi la orice, şi totul merge în cerc. Aşa că nu te mira dacă vreodată vei ajunge exact de unde ai plecat.

Tăcerea înseamnă uneori putere. Tot timpul simt nevoia să umplu tăcerea şi mă trezesc vorbind. Dar, după câteva experienţe m-am oprit din acest obicei. Poate v-aţi despărţit dar tot ai mai avea ceva de spus şi te repezi la telefon sau începi să compui un e-mail. Opreşte-te. De cele mai multe ori tăcerea înseamnă mai multă putere. Uneori tăcerea pavează drumul spre schimbare; sau spre o discuţie importantă mai târziu; sau poate spre o relaţie mai puternică în viitor.

Ascultă-ţi instinctul. De multe ori ai făcut ce ţi-a spus instinctul şi a fost bine. Dar dacă, o singură dată te-ai înşelat, a devenit din ce în ce mai greu să crezi în tine şi instinctul tău. Nu te lăsa păgubaşă. Când cunoşti pe cineva nou, sau dacă ai impresia că ceva se întâmplă cu partenerul tău, ţine minte să te încrezi în instinct. Suntem mai deştepte decât credem. Şi toate femeile au acel simţ.

Implică-te. Ideea este că, pentru ca totul să meargă bine şi să fie o iubire ca-n poveşti, amândoi trebuie să vă implicaţi. Dacă vezi că după un timp nu este chiar ceea ce-ţi doreşti, renunţă. Nu te mulţumi cu jumătăţi de măsură.

Rutina. Oricât de pasional este totul la început, rutina apare. După câţiva ani este de aşteptat ca artificiile şi fluturaşii din stomac să dispară. Dar ce poate fi mai minunat decât confortul zilnic şi sentimentul de bine pe care îl aveţi?

Tu ce ştii cu siguranţă despre dragoste ? 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata