6.000 de lei TVA pentru medicamente care nu se găsesc în România. Mesaj pentru Guvern

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, care construieşte primul spital de oncologie pediatrică din România, a anunţat, joi, că a plătit peste 6.000 de lei TVA pentru medicamente oncologice aduse din Austria şi Ungaria.

 

Tratamentul pentru bolnavii de cancer nu este asigurat integral de Ministerul Sănătăţii. ”Doar trăim în ţara în care habarnişti şi cercetaţi penal stau în fruntea sistemului de sănătate”, spune Oana Gheorghiu, afirmând că ”absurd” este un cuvânt prea mic.

”Domnule Eugen Teodorovici şi doamnă Pintea Sorina, azi aţi fost premiaţi, căci azi am plătit statului român TVA. Pentru ce credeţi? Pentru medicamente oncologice, achiziţionate din Austria şi Ungaria. E normal, incompetenţa trebuie premiată, căci doar trăim în ţara în care habarnişti şi cercetaţi penal stau în fruntea sistemului de sănătate”, a scris, joi seară, pe Facebook, Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, care construieşte primul spital de oncologie pediatrică din România.

Aceasta explică faptul că Ministerul Sănătăţii şi instituţiile din subordinea sa ”nu sunt în stare să asigure întregul tratament necesar copiilor bolnavi de cancer”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata