7 greseli pe care le faci cand te machiezi si care iti afecteaza ochii

7 greseli pe care le faci cand te machiezi si care iti afecteaza ochii

Nu te machiezi zilnic, dar la un moment dat tot o faci. Este bine să urmezi câteva reguli simple, mai ales pentru a-ți feri ochii de prosibile probleme. Anumite produse cosmetice îți pot afecta privirea și pot duce la infecții oculare.

1. Păstrează creioanele de ochi ascuțite pentru a evita să-ți zgârii pleoapele în rămășițele tocite.
2. Produsele de machiaj pentru ochi trebuie înlocuite la aproximativ trei luni. Dacă acestea sunt cremoase sau lichide pot influența apariția și dezvoltarea bacteriilor, lucru care în timp duce la infecții ale ochilor.
3. A împărți nu e mereu sănătos, chiar dacă ți se pare frumos să faci asta, mai ales cu mama, sora sau cele mai bune prietene. Chiar și atunci când testezi produsele din magazine trebuie să fii atentă și să cauți aplicatoare nefolosite.
4. Aplică machiajul în exteriorul liniei genelor, deoarece aplicarea acestuia în interior împiedică glanda să secrete uleiul ce protejează suprafața ochiului.
5. Evită să separi genele lipide de rimel cu un obiect ascuțit. Acest obicei îți poate crea probleme severe și cel mai bine ar fi să folosești un bețișor de ureche cu demachiant.

 

6. Fardul metalic sau cel cu sclipici este contraindicat dacă ai ochii uscați deoarece acesta poate intra în ochi, și pe lângă disconfort te poți alege cu o infecție oculară.
7. Demachiază-te în fiecare seară. Chiar dacă te-a cuprins lenea, este foarte târziu sau ai alte motive, nu dormi machiată. Rimelul sau creionul pot provoca mâncărimi și iritații la nivelul ochilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,253 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>