A FOST ZIUA JUSTITIEI, IERI, 5 IULIE, 2020

Prima duminica a lunii iulie, respectiv in prezent, 5 iulie 2020 se sarbatoreste Ziua Justitiei, subliniindu-se rolul si importanta sa pentru societate, pentru consolidarea statului de drept si a relatiilor institutionale, cum a mentionat si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator Corina Corbu.

     Este ziua magistratilor, respectiv judecatori si procurori, avocati, juristi, personal auxiliar, exemplu grefieri, fiecare categorie fiind grupata in asociatii de profil.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a mentionat :

,,Cu ocazia Zilei Justitiei, felicit intregul personal din sistemul judiciar pentru activitatea pe care o desfasoara mai ales in contextual dificil provocat de epidemia COVID-19 (…).”

Justitia are misiunea, cum subliniaza Presedintele, de a apara drepturile, libertatile fundamentale si interesele legitime ale cetatenilor.

,,Dincolo de Codul de procedura penala si dreptul material sunt destinele oamenilor”, iar magistratii vegheaza la mentinerea spiritului de ,,dreptate, integritate, profesionalism, adevar, umanitate, curaj.

,,Justitia contribuie la constituirea increderii in stat si in lege”, la lupta impotriva coruptiei si consolidarea democratiei in beneficiul societatii.

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata