Ai dinții sensibili? Tratează-i cu aceste leacuri!

Înghețata sau băuturile reci îți dau dureri? Remediile din plante sau din anumite condimente alungă inflamațiile și durerile.

Această problemă afectează aproximativ 70% din populația globului și se manifestă printr-o durere accentuată la nivelul dinților atunci când aceștia sunt expuși alimentelor foarte calde sau foarte reci. În cazuri extreme, chiar și o simplă înghițitură de apă poate crea un disconfort accentuat.

Sensibilitatea dentară este cauzată de expunerea treptată a părţii mai moi a dintelui,  situată sub smalţul dintelui, care poartă numele de ,,dentină”.

Dentina este străbătută de mici canale (canalicule) ce conţin terminaţii nervoase şi sunt pline cu fluid. Atunci când mâncăm sau bem alimente şi băuturi fierbinţi, reci sau dulci, ele pot face acest fluid să se mişte. Ca răspuns la mişcarea fluidului din canalicule, terminaţiile nervoase reacţionează prin declanşarea unei senzaţii bruşte de disconfort sau unei dureri scurte, ascuţite.

Din fericire, există plante care au grijă de dinții sensibili!

Gel de arnică

Este una dintre cele mai bune plante pentru calmarea sistemului nervos. De asemenea, arnica reduce inflamațiile și calmează durerile.

Planta este foarte eficientă în tratarea dinților sensibili, vindecă rănile din cavitatea bucală și calmează gingiile inflamate. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, aplică gel de arnică (se găsește la plafar) și masează zonele sensibile.

Infuzia de cimbru

Se amestecă părți egale de frunze de cimbru și salvie, se pun la infuzat și se face gargară dimineața și seara. Cimbrul ucide bacteriile din gură, reîmprospătează respirația și reduce, în același timp, sensibilitatea gingiilor.

Ceai de scorțișoară

Scorțișoara omoară bacteriile din cavitatea bucală, iar în combinație cu cuișoare reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea dinților sensibili.

Se fierb câteva bețe de scorțișoară împreună cu cuișoare și se face gargară cu infuzia obținută. Cuișoarele au proprietăți antibacteriene remarcabile și totodată calmante, întrucât conțin eugenol, un compus chimic care funcționează ca un anestezic local.

 

Sursa foto și articol:   www.clicksanatate.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,190 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>