Angajații Google au început să-și dea demisia în masă, pentru un scop nobil

Google activează în foarte multe domenii și are numeroase contracte active cu diverse companii și instituții. Cel mai nou contract cu cei de la Pentagon se pare că a supărat foarte mulți angajați.

În urmă cu câteva luni, au apărut primele detalii despre un contract între Google și Pentagon. Având în vedere domeniul de activitate al Pentagonului și faptul că subiectul contractului implica perfecționarea inteligenței artificiale pentru drone, mulți au fost convinși că reprezintă primul pas către un scenariu de tip Terminator.

Oficialii Google s-au grăbit să dezmintă astfel de posibilități, dar o parte dintre anagajații companiei se pare că nu au fost convinși de argumentele conducerii. Conform unor informații preluate de Gizmodo, la Google au început demisiile în masă și toți au definit gestul ca fiind o formă de protest împotriva proiectului cu Pentagon. 

Subiectul contractului dintre Google și Pentagon este intitulat Project Maven. Cel puțin în teorie, implică dezvoltarea unei inteligențe artificiale pentru a fi folosită în drone. Dacă are succes, va eficientiza analiza fluxului video de la drone prin diferențierea între oameni și obiecte. În contextul în care, pe baza acelei diferențieri, s-ar putea decide ținta unui atac, nu este exclus ca decizia neinspirată a unui AI să stea la baza unei rachete cu numeroase victime.

Angajații Google care și-au dat demisia până la această oră încearcă să atraga atenția asupra problemelor de etică ce ies la iveală în momentul în care o inteligență artificială ajunge să ia decizii critice, cu consecințe letale. În opinia lor, un om ar trebui să ia astfel de hotărâri. Foști angajați Google și-au arătat nemulțumirea față de orientarea politică a gigantului din Mountain View, în momentul în care se aruncă la astfel de practici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,194 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>