Anomalie la Institutul Marius Nasta: Un chirurg care nu a operat de 10 ani e plătit cu peste 10 mii de lei pe lună. Ce spune medicul

Nu a operat nici măcar un pacient în ultimii 10 ani, dar este plătit ca și colegii lui, cu peste 10 mii de lei pe lună. Vorbim despre un chirurg, angajat în București, la Institutul Marius Nasta. Legea a fost de partea lui și nu a putut fi dat afară, deși managerul a introdus criterii de performanță conform cărora chirurgii trebuie să aibă cel puțin 5 pacienți internați pe lună. Pentru că acest lucru i s-a părut abuziv, medicul a dat spitalul în judecată. În prima fază, chirurgul a pierdut procesul, dar poate contesta decizia.

Beatrice Mahler – manager Institutul Marius Nasta: În ultimii 10 ani nu a operat niciun pacient. A refuzat să vadă pacienți, a redirecționat pacienții către o instituție din afara României pentru un diagnostic care se putea trata în România expunând statul la cheltuieli de tratament nejustificate.

Pentru aceste lucruri a fost cercetat de comisia de disciplină de nenumărate ori, dar de fiecare dată instanța i-a dat dreptate și a nu putut fi dat afară. Medicul lucrează în secția de chirurgie toracică a Institului Marius Nasta de peste 20 de ani.

Ioan Cordoș – șef secție Chirurgie toracică: Din păcate, legislația românească nu ne permite să fim atât de categorici ca în cazul spitalelor private. Să nu aibă niciun pacient atât amar de vreme și să ai un salariu 100% mi se pare cam mult, incorect pentru restul populației.

Salariul unui chirurg toracic de la Institutul Marius Nasta este cuprins între 10 mii și 14 mii de lei. Sunt bani pe care-i ia în mână, indiferent dacă operează sau nu. Iar nevoia pacienților e una mare, la chirurgie toracică sunt operații anual, peste 1.000 de pacienți.

Pacient: E ceva inimaginabil și inacceptabil. Se răsfrânge asupra corpului profesional de medici și aistenți care plătesc ponoasele pentru lenea unora sau refuzul altora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata