Apă aromată. Cele mai bune idei si retete

Iată câteva idei și trucuri care transformă apa în apă aromată savuroasă și foarte bună de băut.

Apa cu ghimbir: ai nevoie de doi litri de apă plată, o linguriță cu vârf de ghimbir măcinat fin, un castravete mic, tăiat în felii subțiri și câteva frunze de mentă tocate mărunt. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie. Amestecă toate aceste, lasă apa la rece vreme de două ore și bucură-te de aromă și gust.

Poți să înlocuiești castravetele cu bucățele de pepene, lămâia cu lime, iar mentă cu coajă de la lămâie, portocală sau coajă de lime. Coajă de citrice este plină de antioxidanți, chiar și în catitate mică. În plus, combinația: ghimbir, citrice (suc și coajă), sunt o adevărată pilula naturală de slăbit, care combinată cu un aport important de apa, funcționează că excelent diuretic, topind și mobilizând depozitele adipoase, scrie Prevention.

Apa aromată este în același timp un excelent înlocuitor pentru sucurile acidulate, cu sau fără zahăr.

O altă variantă excelentă de apă aromată este apa cu mentă. Adaugă în apă plată frunze de mentă proaspete, ușor strivite într-un mojar. Aroma este foarte păcută, răcoritoare și face apa simplă foarteplăcută de băut.

Apa cu lămâie rămâne una dintre cele mai bune soluții de apă aromată. Încearcă și această variantă. Taie o lămâie bio în felii cu tot cu coajă. Pune-o în congelator pentru 4-5 ore. Cand este bine congelată pune-o într-un blender împreună cu o cana de apă plată rece și omogenizeaza foarte bine. Strecoară dacă este nevoie și pune to sucul în doi litri de apă natural carbogazoasă sau plată. Este extrem de plăcută la gust, foarte parfumată și excepțional de sănătoasă.

Poți face apă aromată folosind mentă și căpșuni, zmeură, catraveți și lămâie, sau cu ceaiuri concetrate de tei, soc, afine, zmeură. Adaugă 50-100 de mililitri de ceai concentrat într-un litru de ap plată sau carbogazoasă și vei avea cea mai buna apă aromată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata