APROPIAT AL REGELUI ROMANIEI MIHAI I, IPS PIMEN, VA FI INMORMANTAT ASTAZI, 22 MAI 2020

     Inaltpreasfintia Sa, Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, decedat de COVID-19, la varsta de 90 de ani la Institutul ,,Matei Bals”din Bucuresti, va fi inmormantat astazi, 22 mai la Schitul Sihastria Putnei, dupa dorinta sa, cu toate ca era originar din Judetul Buzau.

     Trupul sau a fost depus la Catedrala Arhiepiscopala din Suceava,de unde si-au luat ramas bun, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, preoti, calugari, credinciosi.

IPS Pimen i-a trimis o scrisoare-invitatie Regelui Romaniei, Mihai I, aflat in exil sa vina in tara la o sarbatoare de Paste.

S-a remarcat, dupa cum a precizat si preot Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, prin restaurarea si conservarea monumentelor istorice si de arhitectura si arta din Patrimoniul Cultural National din zona de nord a Moldovei si Bucovinei, in primul rand cele ecleziastice.

Una dintre ultimele sale dorinte a fost si prezentarea la inmormantarea Sa, a marsului funebru al lui Shopin, ,,Balada”lui Ciprian Porumbescu si o piesa la bucium.

                                                                                             Petre Dragutoiu

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata