Asociatia „European Youth Education – E.Y.E.” – Targoviste

Asociatia „European Youth Education – E.Y.E.” a organizat in Targoviste, intre 29 martie si 5 aprilie, un schimb intercultural de tineri, avand ca tema principala antreprenoriatul. Schimbul de tineri este parte dintr-un proiect european in colaborare cu ONG-uri din Polonia, Turcia, Bulgaria si Ungaria, care se desfasoara pe o durata de 5 luni si este finantat prin programul Erasmus+.

 

 Sub numele de „Youth Strategy for a Future Entrepreneur”, proiectul a strans laolalta 30 de tineri dornici sa isi dezvolte competentele, sa invete despre antreprenoriat si cum sa identifice si sa adreseze nevoile comunitatii din care fac parte. Pe durata evenimentului, acestia au desfasurat activitati precum:
 – cercetarea situatiei referitoare la rata somajului in randul tinerilor
 – cercetare despre antreprenoriat – cunostinte teoretice
 – activitati pentru dezvoltarea competentelor necesare la angajare (soft skills)
 – bune practici in redactarea unui CV
 – promovarea voluntariatului ca o modalitate de a dobandi experienta profesionala
 – identificarea nevoilor din propria tara/comunitate
 – interviuri cu localnici
 – etapele unui plan de afaceri
 – construirea unui plan de afaceri
 Metodele aplicate s-au bazat in mare parte pe educatie non-formala, impartasire de bune practici, precum si pe contributia directa a participantilor, schimburile de tineri Erasmus+ incurajand participarea activa a acestora.
 La eveniment au luat parte si invitati speciali, manageri de succes din diferite domenii, care au impartasit din experienta lor si au oferit participantilor sfaturi utile referitoare la dezvoltarea competentelor personale, construirea unui CV si multe alte lucruri pe care ei le cauta atunci cand angajeaza.
 Paula Marcu, manager regional (pentru Romania, Cehia, Slovacia si Tarile Baltice) la o companie tehnologica de succes, a tinut o prezentare tinerilor intitulata „Antreprenoriat si Branding Personal”. Dupa prezentare, aceasta a ramas la o sesiune de Q&A cu participantii si le-a oferit informatii valoroase despre dezvoltarea personala.
 Dupa finalizarea evenimentului, participantii s-au intors in tara lor, iar impreuna cu organizatiile partenere, vor distribui rezultatele proiectului si vor impartasi din cunostintele dobandite in comunitatile din care fac parte.
Asociatia E.Y.E. planuieste de asemenea activitati de diseminare pentru a se asigura ca tinerii din comunitatea locala vor beneficia la maximum de acest proiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata