ATENTIE, DE UNDE A VENIT PESTA PORCINA AFRICANA (PPA) IN JUDETUL DAMBOVITA

Un individ din judetul Danbovita, a facut un,,chilipir” si a cumparat carne de porc de la Constanta, cu 3-4 lei/kg si a vandut-o in judetul nostru, la Lucieni, Vacaresti, Gura Sutii si altele, cu 5-6 lei/kg.

     Asa a ajuns virusul in judetul Dambovita, amenintarea fiind de extindere, iar directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Protectia Alimentelor, Sandu Tolea, mentionand ca se vor lua toate masurile corespunzatoare.

Ieri, duminica, 16 septembrie 2 018, a sosit in judet si ministrul Agriculturii, Petre Daea, cum am mai precizat, iar Institutia Prefecturii, prin jr. Antonel Jijie, prefectul in functie, a mentionat in comunicat : ,,(…) ,,Anuntam ca pesta porcina Africana (PPA) nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire (…) fiind un puternic impact la nivel economic si social. De asemenea precizam ca proprietarii de animale ucise sunt despagubiti de catre stat.”

                                                                                   M.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>