ATENTIE, TURISTI ,LA PERICOLUL MARE DE PRODUCERE A AVALANSELOR SI IN MUNTII BUCEGII DAMBOVITENI

     In Muntii Bucegii Damboviteni, pericolul de producere a unor avalanse cum am mai atentionat in cotidianul online ,,Realitatea Damboviteana”este mare pe toti versantii, mai ales cei accidentati, in varful Omul, cu altitudinea de 2 505 metri zapada depasind grosimea de 1,10 metri, formata din straturi, ceea ce face ca pericolul sa fie cu atat mai mare.

     Jandarmii montani de la posturile Pestera si Zanoaga atentioneaza eventualii turisti sa verifice inainte de deplasare itinerariul, sa ia informatii despre starea vremii.

De asemenea autovehiculele cu care se deplaseaza trebuie sa fie dotate  anvelope de iarna cu lanturi, sa aiba in masina la dispozitie nisip si lopata.

In caz de incident turistii sa prezinte Jandarmeriei Montane sau Salvamontului Dambovita, date de identificare personala, locul, numarul de persoane implicate.

Pentru eventuale incidente in Muntii Bucegii Damboviteni, sunati la tel. 0749 058 037 sau numarul unic al telefonului de urgent 112.

                                             M.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,122 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>