Avertismentul medicilor: Problemele de sănătate pe care le poate ascunde albirea părului

Parul grizonat este considerat un semn de înţelepciune şi maturitate, dar şi al vârstei înaintate. Fie că îl vedeţi ca pe un proces natural sau o problemă de imagine, albirea părului poate ascunde anumite probleme de sănătate.

Responsabil de nuanţa părului este un pigment numit melanin. Cu trecerea timpului, organismul începe să reducă producţia melanocitară, lucru care duce la albirea părului, dar aceasta nu este singura cauză, scrie universityhealthnews.com, potrivit adevarul.ro.

Cauzele albirii părului

Un lucru pe care oamenii de ştiinţă îl ştiu cu certitudine este că vârsta şi genetica nu sunt singurii factori în reducerea melanocitelor. Hormonii pot juca, de asemenea, un rol important, la fel şi starea de sănătate sau factorii externi, cum ar fi:

Vitiligo

Această boală determină ca melanocitele din piele să devină inactive

Deficitul de vitamina B12

Vitaminele B sunt legate de sănătatea părului în general, printre care şi albirea părului.

Boala arterei coronare

Potrivit cercetărilor efectuate de Societatea Europeană de Cardiologie, pacienţii cu boală coronariană au avut o prevalenţă de 50% mai mare de albire prematură a părului şi un risc cu 49% mai mare de a-şi pierde definitiv părul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,856 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>