ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / BAC Sesiunea De Vară-Toamnă: Candidaţii Susţin Astăzi Proba Obligatorie A Profilului
BAC Sesiunea De Vară-Toamnă: Candidaţii Susţin Astăzi Proba Obligatorie A Profilului

BAC Sesiunea De Vară-Toamnă: Candidaţii Susţin Astăzi Proba Obligatorie A Profilului

Peste 1000 de candidaţi, arondaţi celor trei centre de examen din Dâmboviţa susţin astăzi proba obligatorie a profilului, în cadrul sesiunii de vară-toamnă a examenului de Bacalaureat.

Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în 30 şi 31 august.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

 

Sursa articol:   http://www.ziardambovita.ro

Spune-ti parerea:

About Ko$MO