BĂTRÂNĂ ŢINUTĂ OPT ORE ÎN FRIG, ÎN CURTEA SPITALULUI DIN TÂRGOVIŞTE. AVEA FEBRĂ, CONVULSII ŞI FRISOANE.

O pacientă în vârstă de 83 ani, în stare febrilă, cu convulsii şi frisoane, a aşteptat opt ore într-un cort neîncălzit din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, până când cineva a putut să o preia pentru investigaţii relatează Digi24.

Digi24 precizează că este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani, adusă cu ambulanţa. Managerul Spitalului din Târgovişte recunoaşte că timpul de aşteptare a crescut, dintr-un motiv simplu: sunt tot mai mulţi pacienţi şi insuficient personal.

Fiica pacientei: „Mi-a zis doamna de la Salvare că va trebui să aştepte cam mult, dar dacă îmi zicea condiţiile în care trebuie să aştepte, nu o lăsam să meargă pentru că i-a făcut mai rău aşteptarea.

Când a ajuns, te întreabă: De ce aţi venit aici? Ce s-a întâmplat? A spus: Mi-e rău. (medicii – n.r.): Păi şi ce căutaţi? Mai bine stăteaţi acasă.

Au ţinut-o…, era urgenţă, femeie în vârstă, temperatură, frisoane şi au ţinut-o, de la 1 până la 8 seara nu i-au făcut nimic, într-un cort neîncălzit.

Este la pneumologie, într-o rezervă în care a tremurat de frig toată noaptea. Are doar o jumătate de păturică. Nu i s-a adus pătură nici până azi la 12”.

Claudiu Dumitrescu, manager de spital: „Timpul de aşteptare la primă urgenţă a crescut şi asta are două motive – numărul mare de pacienţi în 24 de ore. La noi se ajunge la 300 de prezentări într-o zi. Al doilea motiv este numărul mic de medici specialişti de medicină de urgenţă pe care îi avem la spital.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata