ULTIMA ORA:
Home / SANATATE / BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ ÎN TIMPUL IERNII
BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ ÎN TIMPUL IERNII

BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ ÎN TIMPUL IERNII

Multe dintre bolile cu care ai ”intrat” în iarnă, riscă să se prelungească din cauza sezonului rece. Iată care sunt acestea!

Gripa

Temperaturile scăzute și umiditatea crescută influențează într-o foarte mare măsură starea de sănătate. Potrivit Journal of Virology, ”sezonul” gripei este cuprins între lunile noiembrie și martie, în emisfera nordică, și mai și septembrie, în cea sudică.

Citește și: 5 greșeli care îți agravează răceala și gripa

Norovirusul

Este un virus extrem de contagios care apare în sezonul rece și care se manifestă prin vomă și scaune moi, afectând sistemul gastrointestinal. Este o afecțiune care durează doar câteva zile, iar recuperarea se face foarte bine dacă vă hidratați în permanență. Acesta poate fi contractat dacă ați luat contactul cu o suprafață infestată sau dacă ați consumat o mâncare contaminată.

Yersinioza

Este un virus care se transmite în special de la porcine la om și care afectează sistemul gastrointestinal. Se contractează dacă ați consumat carne de porc crudă sau insuficient preparată termic. Simptomele comune pentru yersinioză sunt: durerile de articulații și erupții grave pe piele.

Astm

Aerul rece cu care intră în contact bolnavii de astm pot agrava serios simptomele acestei boli: respirație sacadată sau șuierătoare (wheezing). Ploaia și vântul sunt de asemenea factori care încurajează apariția alergiilor, înrăutățindu-i situația bolnavului de astm. Este la fel de problematic pentru acești pacienți și exercițiile în aer liber.

Citește și: Cum să tratezi astmul bronșic

Arterita

Deși nu există studii științifice care să arate legătura dintre arterită și frigul din iernile geroase, majoritatea oamenilor care suferă de această boală susține că există una. Există numeroase cazuri în care pacienții s-au plâns de faptul că în sezonul rece durerea s-a accentuat. Sunt și medici care îmbrățișează această teorie, susținând că durerile articulare se pot înrăutăți iarna. ames Fant, profesor la Universitatea de Medicină din Carolina de Sud, explică faptul că temperaturile scad masa musculară și apasă pe nerv, cauzând astfel dureri. Acestea se înrăutățesc și în condițiile în care nu mai facem mișcare, iar articulațiile devin rigide.

Bronșita

Bronșita reprezintă umflarea și iritarea căilor aeriene ce duc spre plămâni. Aceasta se acutizează iarna și este, de regulă, o prelungire a unei alte boli, cum ar fi răceala sau gripa. Tusea frecventă este cel mai întâlnit simptom al bronșitei, iar la indivizii sănătoși, aceasta trece de la sine. Deși nu este o boală atât de gravă, bronșita poate ține între câteva zile până la o lună.

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu