Budinca de ananas

150 g pesmet 1 punguta cu stafide sau 50 g rahat tocat marunt
3 oua 1 conserva ananas felii
100 g zahar pudra fructe uscate (eventual)
4 linguri cu zahar tos margarina pentru uns tava

PASUL 1 pentru budinca de ananas

Separi galbenusurile de albusuri. Freci galbenusurile cu o lingura cu zahar tos, adaugi doua albusuri batute spuma, stafidele si pesmetul.

PASUL 2

In tava unsa cu margarina, presari alte doua linguri cu zahar tos, uniform. Pui feliile de ananas bine scurse, apoi compozitia. Dail a cuptor, la foc potrivit.

PASUL 3 si ultimul pentru o budinca de ananas perfecta

Bati al treilea albus spuma cu zaharul pudra si, cand budinca este gata, torni deasupra. Mai dai la foc foarte mic pana se intareste.

Cat timp se coace prajitura afla cateva detalii in plus despre ananas si de ce este acest fruct exotic unul dintre cele mai bune fructe pe care ar trebui sa le consumi din cand in cand.

In 100 de grame de ananas proaspat sunt 52 de calorii, 12 grame de glucide, 1,2 grame de fibre si peste 25 miligrame de vitamina C. Comparativ cu fructul proaspat, ananasul din conserve contine 83 de calorii, 20 de grame de glucide, 3 grame de fibre si doar 15 miligrame de vitamina C. Diferentele recomanda in mod clar consumul de ananas proaspat, cu atat mai mult cu cat acest fruct isi pastreaza toate beneficiile daca este conservat prin congelare, solutie pe care o recomandam cu incredere pentru conservarea fructului.

Ananasul este special prin continutul de bromelaina. Aceasta este o enzima vegetala care are o puternica actiunie antiinflamatorie care este eficienta atat in vindecarea rapida a racelilor, dar care favorizeaza si disparitia edemelor, ceea ce face din ananas un fruct util si necesar in dieta femeilor. Bromelaina este foarte activa si in tratarea celulitei si a durerilor osteoarticulare. Afla mai multe aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata