Cafeaua, mon amour. O poveste cu aroma de cafea proaspata

În liniștea matinală a propriei bucătării sau în compania colegilor de serviciu ori a oamenilor dragi cu care te întâlnești, o ceașcă de cafea aromată este întotdeauna mai mult decât o simplă licoare. Este elixirul după care tânjești pentru a-ți pune în mișcare toate rotițele, este momentul în care îți vin mai ușor ideile pentru următorul proiect sau pentru amenajarea casei ori pentru petrecerea-surpriză la care te gândești. Este momentul perfect, de tihnă, pentru ziua care începe.

În total, se produc peste 25 de tipuri de cafea, cele mai populare fiind Arabica și Robusta. Caracteristicile cafelei Arabica sunt date de solul în care cresc arborii de cafea  și de schimbările climaterice din zonele în care aceștia cresc. Astfel, cafeaua Arabica din zona Etiopiei are aromă fină, cu iz floral, pe când cea din Kenya are gust amar, intens și puternic, iar cafeaua din Columbia are post-gust de nuci și cacao. Cafeaua Robusta, indiferent de locul de originei, are conținut redus de cofeină și preț mai scăzut.

Efectele cafelei magice asupra sănătății sunt un subiect ce, probabil, nu se va încheia nicicând. Mereu apar informații noi despre efectele consumului de cafea asupra sănătății creierului ori despre cât de benefică este în stimularea metabolismului, dar și în prevenirea unor afecțiuni de temut precum diabetul, bolile Alzheimer ori Parkinson. Cert este căacordul specialiștilor este pentru consumul a 1-2 cești din licoarea magică, abuzul aducând neplăceri demne de luat în seamă: creşterea nivelul de anxietate, agravarea depresiei, iritabilitate din lipsă de somn, creşterea tensiunii arteriale, accelerarea ritmului cardiac, creșterea riscului de osteoporoză prin diminuarea cantității de calciu din organism, apariția durerilor de stomac și a iritabilității gastrice.

Curiozitate

În urmă cu doi ani, statisticile spuneau că suedezii și finlandezii erau cei mai mari consumatori de  cafea, aproape 1.300 de cești anual. În aceleași statistici, românii ocupau locul 26, cu aproape 283 de cafele. Sursă: forbes.ro

Așa cum are beneficii în sănătate, și în frumusețe cafeaua este un aliat pentru doamne și domnișoare. Conținutul foarte bogat în cofeină stimulează arderea grăsimilor, ajutând astfel la pierderea în greutate și la combaterea celulitei. Iar zațul este cel mai bun prieten când vine vorba despre exfolierea pielii în mod natural și îndepărtarea celulelor moarte. Știai, de exemplu, că îți poți lua rămas-bun de la ochii încercănați prin simpla aplicare a unor comprese îmbibate în cafea? Iar dacă o macini mai fin, poți folosi zațul pentru exfolierea gentilă a tenului matur. Dacă ești în pană de vopsea de păr și ai o culoare naturală șaten sau mai închisă, poți folosi infuzia de cafea pentru a împrospăta culoarea sau pentru a ascunde temporar firele albe de păr. Cum să nu iubești cafeaua!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,253 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>