Cardul de vaccinare anti-COVID se va elibera fiecărui britanic inoculat cu serul Pfizer, de marți

Vaccinul anti-COVID se distribuie deja în Marea Britanie, iar autoritățile medicale vor împărți fiecărei persoane vaccinate un card detaliat care atestă imunizarea.

Începând de marți, cetățenii britanici vor fi vaccinați împotriva SARS-COV-2 iar serul folosit va fi cel produs de Pfizer-BioNtech. Pentru a dovedi că a fost vaccinată, fiecare persoană va primi un card tipărit de dimensiunea unui card de credit, cu informații esențiale despre vaccinul cu care a fost inoculat. Pe acesta, se vor regăsi tipul de vaccin, numărul lotului și data la care a fost administrat.

Mai jos însă, va fi scrisă și data la care pacientul trebuie să se prezinte pentru cea de-a doua doză de vaccin, necesară pentru ca imunizarea să se producă, notează publicația The Sun.

Toate aceste detalii, alături de datele personale ale pacientului, vor fi înregistrate și într-o bază de date a sistemului public de sănătate NHS.

Primul spital din Marea Britanie care a primit duminică vaccinul a fost Spitalul Universitar Croydon, din sudul Londrei. Angajații spitalului au lucrat în weekend pentru a depozita vaccinul și a face pregătirile pentru debutul campaniei de vaccinare, prevăzută să înceapă marți. În următoarele săptămâni, și alte spitale vor primi vaccinul anti-COVID.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata