CASA DE ASIGURARI DE SANATATE A JUDETULUI DAMBOVITA RAMASA FARA SISTEM INFORMATIV PRIN CARD DE SANATATE, CA IN TOATA TARA

     Sistemul informativ prin card de sanatate de la casele de sanatate judetene, ,,coordonate”de institutia nationala  a costat Guvernul peste 100 milioane euro, dar fiind proiectat si facut rau, de asa zisii ,,specialisti”care au papat banii statului, s-a defectat de mai multe ori, iar in prezent este functional de 2 saptamani numai 10%.

     Efectele sunt dezastroase si pentru pacienti in primul rand si pentru medici, mai ales cei de familie, in numar de 10 000 la nivel national.

Acestia nu au acces la elementele informationale esentiale, astfel incat nu pot cunoaste care pacient este abonat, in speta la Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Dambovita, ce tratament a urmat, dr. Ileana Dumitrescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Dambovita afirmand: ,,Deci trebuie sa trimitem online tot, adica pe internet, dar fara hartie nu se poate nimic…(n.r., in lipsa functionabilitatii cardului de sanatate).

S-a ajuns ca medicii de familie in primul rand, sa consulte ziua si sa valideze noaptea, in conditiile sistemului informativ functional in prezent 10%, iar in acest context, cu un cinism de nedescris, reprezentantul CNAS a afirmat: ,,Oamenii mor si cu un sistem (n.r., informativ) si fara un sistem”, adica oricum!!!

Iata de ce, aceasta expresie ,,criminala”, ilustreaza concluzia statistica din Indexul European al Consumatorului de Sanatate, ca Romania ocupa, din pacate unul dintre ultimele locuri in ce priveste Sistemul de Sanatate din Uniunea Europeana.

                                                                                        Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata