ULTIMA ORA:
Home / SANATATE / Câte calorii trebuie să consumi pe zi, în funcție de vârstă

Câte calorii trebuie să consumi pe zi, în funcție de vârstă

Un principiu general acceptat spune că femeile ar trebui să consume 2000 decalorii pe zi, iar bărbații 2500, pentru un stil de viață sănătos, însă nutriționiștii susțin că aceste cifre variază în funcție de vârsta și de stilul de viață al fiecăruia dintre noi.

Statisticianul Nathan Yau, de la Universitatea California Los Angeles (UCLA) a analizat datele de la Departamentul American pentru sănătate în scopul de a determina modul în care intervine vârsta în calculul numărului de calorii pe care o persoană trebuie să le consume zilnic astfel încât să își mențină greutatea optimă.

Pentru început, Yau a identificat particularități legate de stillul de viață: sedentar, moderat sau activ. Apoi a luat în calcul vârsta, astfel încât rezultatele să fie cât mai aproape de adevăr. Consultă tabelul de mai jos și află câte calorii ar trebui să consumi pe zi, în funcție de vârsta pe care o ai:

tabel calorii

Calcularea numărului de calorii consumate într-o zi

În funcție de cât de activă ești, poți avea un factor de activitate de 1,4 (sedentarism), 1,5 (muncă de birou și o oră de exerciții fizice ușoare), 1,6 (muncă fizică ușoară însoțită de câteva exerciții) sau 1,9 (în cazul în care practici activități foarte solicitante).

Înmulțește valoarea factorului de activitate cu rezultatul ecuației Harris-Benedict pentru a afla care este necesarul tău zilnic de calorii. Iată formula Harris Benedict:
655 + (9,5 x G kg) + (1,8 x H cm) – (4,7 x V ani)

Spune-ti parerea: