Cati ani trebuie sa astepti pana sa te casatoresti. Iata secretul succesului

Divortul este considerat „boala” omului modern. Numai in Statele Unite se estimeaza ca aproape 50% dintre familii s-au destramat in ultimii ani. Vina o poarta, se pare, data la care s-a incheiat mariajul.

Antropologul Helen Fisher, de la Universitatea din Indiana, care a petrecut zeci de ani studiind diferite aspecte ale iubirii, sustine ca e necesar ca relatia sa fie mai veche de doi ani inainte de a te casatori daca vrei ca mariajul sa mearga bine pana la adanci batraneti.

„Un studiu recent pe timpul caruia cuplurilor care traiau impreuna li s-a cerut sa spuna de ce nu s-au casatorit, 67% au declarat ca sunt ingrozite de divort”, a declarat Fisher pentru Big Think.

„Ingroziti nu numai de prabusirea legala, financiara si economica, dar si de decaderea personala si sociala provocata de divort.”

Interesant este ca tocmai aceasta teama de divort este, de fapt, modalitatea sanatoasa de a mentine relatiile inchegate, intrucat cuplurilor le ia mai mult timp pentru a se cunoaste reciproc inainte de a-si lega definitiv destinele, sustine Fisher.

Iar timpul este singura cale menita sa reactiveze acea parte a creierului responsabila pentru deciziile logice si pentru planurile pe care le facem, parte care se blocheaza atunci cand ne indragostim de cineva nou. Acest lucru poate explica si comportamentul irational a doua persoane „indragostite nebuneste”.

„De fapt, cand te indragostesti, anumite regiuni ale cortexului prefrontal care au tot evoluat se dezactiveaza. Este vorba tocmai despre zonele responsabile de decizii si de planuri”, sustine antropologul.

Sentimentele acestea intense altereaza logica si rationamentul cu privire la persoana cu care esti. Apoi, cu trecerea timpului, creierul isi ajusteaza reactiile cu privire la sentimentele pe care le experiementezi si poti constientiza daca persoana cu care ai o relatie este sau nu potrivita pentru tine.

Pentru ca abia dupa o perioada vei ajunge sa cunosti felul in care persoana pe care o iubesti se poarta cu parintii tai, cu prietenii tai, felul in care isi gestioneaza banii, felul in care reactioneaza.

Pentru a ajunge la aceasta cunoastere, Fisher sustine ca sunt necesari doi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32.030 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>