Ce sunt alimentele funcționale și cum ne pot îmbunătăți imunitatea împotriva COVID-19

Până când vom beneficia cu toţii de un vaccin, medicii spun că avem la îndemână modalităţi prin care ne putem îmbunătăţi sistemul imunitar.

Ba chiar unele alimente vor fi îmbogăţite pentru a putea reduce riscul de infectare cu coronavirus.

Alimentele funcţionale – precum produsele lactate fermentate şi merele cu antioxidanţi – alături de un aport zilnic de vitamina D, indiferent de vârstă, ne pot fi de ajutor, spun specialiştii. Atenţie însă, o alimentaţie echilibrată rămâne de bază.

Alimentele funcţionale sunt o combinaţie între medicament şi aliment, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic. O combinaţie care ne poate ajuta mult pe timp de pandemie.

Mihaela Bilic, medic nutriționist: “Este în lucru şi ştiu din surse foarte sigure, un produs, un aliment funcţional, care va avea efect de protecţie împotriva COVID.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata