CENTRALIZAREA SITUATIEI PRELIMINARE DE INSCRIERE IN INVATAMANTUL PRIMAR

Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita a centralizat situatia preliminara a cererilor de inscriere in invatamantul primar, an scolar 2 020-2 021, iar dupa prima etapa de cuprindere in clasa pregatitoare (8-20 iulie), s-a aplicat calendarul modificat si completat in luna mai prin Ordin de Ministru, a precizat intr-o recenta conferinta de presa prof. Sorin Ion, inspector scolar general.

In perioada 4 martie-7 iulie 2 020 au fost depuse 3 467 cereri si admise 3 422, iar 45 dintre acestea nu erau din circumscriptie, urmand sa fie rezolvate in etapa a doua.

Au fost 454 cereri pentru copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2 020, dintre care 407 au primit recomandare pentru clasa pregatitoare, iar 47 pentru grupa mare a gradinitei.

In perioada 21-31 iulie se vor inscrie pe locurile ramase libere copiii care nu au participat la prima etapa sau nu au fost distribuiti.

La nivelul Judetului Dambovita au ramas libere 591 locuri pentru etapa a doua, iar modelul de cerere si alte informatii importante sunt pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, http:/www.isj-db.ro/nscrierea a-nv-m-ntul-primar-2020.

Pentru 1-4 septembrie are loc centralizarea si solutionarea de ISJD a cererilor parintilor/tutorilor legal instituiti ca reprezentanti legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la unitati de invatamant preuniversitar.

Se va rezolva orice situatie de inscriere in invatamantul primar avand in atentie cu prioritate interesul superior al copilului, a precizat inspectorul scolar general, prof.Sorin Ion, candidatul oficial desemnat de Organizatia Judeteana PNL Dambovita, cu sanse reale, la candidatura Consiliului Judetean Dambovita.

     Petre Dragutoiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata