CHINDIA A MĂTURAT CU DUNĂREA CĂLĂRAȘI, 5-0. CHERCHEZ A REUȘIT DUBLA

 

Dorul de fotbal și de victorie bate orice supărare. Peste 1.000 de oameni au venit sâmbătă pe Eugen Popescu, chiar dacă favoriții nu mai câștigaseră un meci de săptămâni bune. Iar Cherchez și compania și-au revenit, când era mai mare nevoie: gură de oxigen și de moral pentru Chindia, înaintea unei duble care o poate readuce între fruntașe, miercuri la Ștefănești, cu Unirea, și duminică acasă, cu UTA. Neguț a punctat după aproape jumătate de oră la Târgoviște (28), rămas singur cu târgovișteanul Lungu. Cherchez a făcut 2-0, șase minute mai târziu, cu capul, după o fază solidă de atac a amfitrionilor. Până la pauză a existat o singură temere, ca Dinu Bogdan – din nou slab, departe de evoluțiile colegilor – să nu ia roșu. Imediat după reluare, același Cherchez a făcut 3-0 și a încheiat practic povestea punctelor. Vătavu (70) și Ioniță (85), ultimul la doar câteva zeci de secunde de când intrase pe teren, și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor. Nu pe tabelă, pentru că tabela veche de trei decenii de la Târgoviște nu știe să arate altceva în afara echipelor și a scorului. Dunărea nu mai înseamnă nimic din echipa care în vară dădea baraj de Liga I, dar nici Chindia nu mai e sperietoarea din sezonul trecut. Până la urmă, important e că punctele au rămas la Târgoviște și că spectatorii din tribune au regăsit plăcerea să-și aplaude favoriții. Mai e mult de jucat în campionat, iar Târgoviștea merită victorii precum cea de sâmbătă. Ca un amănunt, după seria nefastă a echipei din ultima vreme, tribuna oficială a rămas goală. Doar șeful CSM Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, și vicepreședintele CJD, Adrian Dumitru, dintre mai-marii urbei, au văzut meciul de pe stadion.

Chindia: Meilă – Pătru, B. Dinu, Vătavu, Martac – Parghel (84 Ioniţă), Honciu, L. Mihai (74 Pencea), Stoica – Neguţ, Cherchez (77 Neagoe). Antrenor: Nicu Croitoru.

Călăraşi: Lungu – Țenea (40 Danciu), Ibrian, S. Matei, Zsivanovics – Ciocâlteu (67 Ştefan), Radu, Preoteasa (52 Licu), Petre – Balint, Kanda. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Chindia urcă pe 6

Cu succesul de sâmbătă, Chindia ajunge pe locul 6 în clasament, cu 25 de puncte – ierarhia fiind actualizată după retragerea celor de la ACS Berceni. Echipa din Târgoviște va juca miercuri, de la ora 14.00, la Ștefănești, cu Unirea Târlungeni, și duminică, de la ora 11.00, acasă, cu UTA Arad, în ultima etapă a turului. Teoretic, în acest an se vor juca și primele două etape din retur, Chindia având programate jocuri cu Timișoara, acasă, și cu CS Balotești, în deplasare. Altfel, cel mai interesant meci al rundei a 17-a, Foresta – Juventus 1-2, a fost decis de un penalty primit de bucureșteni în minutul unu al prelungirilor!

Foto: Ionuț Parghel

Sursa: www.dbsport.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,391 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>