ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Cod PORTOCALIU de ger și în Dâmbovița : Temperaturi de până la -29 de grade

Cod PORTOCALIU de ger și în Dâmbovița : Temperaturi de până la -29 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, o atenționare Cod galben de ger valabilă duminică seara și luni la nivelul întregii țări. În următoarele zile, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade. În plus, Capitala intră în decursul zilei de luni sub incidenţa unui COD PORTOCALIUL de ger.

 

 

În intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

Vremea se menţine geroasă până miercuri

Vremea se menţine geroasă până miercuri, cu ninsori izolate şi temperaturi minime de până la -26 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Luni, vremea va fi în continuare geroasă, atât dimineatţa cit si peste zi, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -16 și -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-est şi în sud-vest. Va mai ninge slab, local în jumătatea de nord a Moldovei, în Banat şi Oltenia şi numai izolat şi trecător în celelalte regiuni. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Banat şi Crişana, dar şi în zonele de munte şi pe litoral. Dimineata, izolat se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.