COMUNA BRĂNEȘTI IESE DIN CARANTINĂ, IAR CEA DIN BUCIUMENI SE PRELUNGEȘTE CU ȘAPTE ZILE

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov și CJSU Dâmbovița au adoptat o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Brăneşti, cu satele aparţinătoare Brăneşti, Islaz, Pasărea şi Vadu Anei, respectiv prelungirea măsurii de carantină zonală cu șapte zile pentru localitatea Buciumeni.

Măsura privind încetarea carantinării pentru comuna Brănești a fost dispusă începând de joi, ora 22:00, anunță Agerpres.

Carantina în localitatea Buciumeni se va prelungi cu şapte zile, începând de vineri, 9 aprilie, ora 12:00, anunţă CJSU Dâmboviţa.

Rata de incidenţă COVID-19 în Buciumeni a fost, joi, de 3,75 la mia de locuitori, cu 16 cazuri active în ultimele 14 zile. Localitatea a intrat în carantină pe 26 martie, la acea dată incidenţa fiind de 6,79 la mia de locuitori.

În judeţ sunt 25 de localităţi în scenariul roşu, cu o incidenţă COVID-19 peste 3 la mia de locuitori. Printre acestea sunt Târgovişte, Răzvad, Şotânga, Brăneşti, Crevedia, Tărtăşeşti.

În Dâmboviţa, joi au fost confirmate 69 de cazuri de COVID-19. În total sunt 232 de persoane internate în spital, opt la ATI, fiind ocupate toate paturile de la Anestezie şi Terapie Intensivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata