Comunicat de presă PNL Dambovita

Noi nu ne uităm istoria! Veteranii de război au fost cei care au scris-o, iar datoria noastră este sa îi răsplătim, să îi cinstim și să le aducem recunoștința noastră pentru tot ce au făcut în slujba poporului român.

Astăzi a avut loc in județul nostru vizita dnei vicepremier Raluca Turcan, a ministrului Aparării Naționale, domnul Nicolae Ciucă și a ministrului Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, pentru a pune bazele unui proiect dedicat eroilor noștri.

Din respect pentru veteranii României, echipa PNL Dâmbovița, în frunte cu președintele Virgil Guran și cu vicepreședintele Ion Sorin, sprijină activ realizarea singurului centru de tratament pentru veteranii de război din România. Avem onoarea și suntem mândri că în județul nostru va fi dezvoltat acest amplu proiect inițiat de către Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor Răniți în Teatrele de Operații și susținut de către Guvernul României. Executivul, prin Ministerul Fondurilor Europene, întreprinde toate demersurile în vederea obținerii finanțării necesare pentru definitivarea acestui proiect în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro.

Ralua Turcan, vicepremier: “Mulțumim pentru invitația de a vedea astăzi baza care ne va conduce la un centru modern de tratament și recuperare pentru militarii NATO, pentru militarii din Sistemul Național de Apărare și pentru o parte dintre civilii care vor intra în acest proiect. ”

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale: “Pentru mine, prezența în această locație este una care se repetă an de an și sper că ceea ce am discutat împreună cu doamna vicepremier și cu domnul ministru Boloș, să se concretizeze. De altfel, prin prezența noastră aici, precum și prin angajamentul nostru în fața asociației, să reușim ca la nivel guvernamental, instituțional să acordăm tot sprijinul necesar, astfel încât ceea ce vom realiza acum sa poată să dăinuiască în timp”

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: “Este o datorie a României față de cei care au luptat și au militat pentru integritatea teritorială a României, să avem o minimă recunoștință și e necesar ca astfel de proiecte să fie puse în practică. Astăzi este o zi istorică în care punem bazele acestui proiect. Trebuie să dăm dovadă de multă răbdare și de mult efort pentru a duce acest proiect la bun sfârșit”

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița: “Este momentul să îi cinstim pe oamenii care au slujit România în teatrele de operațiuni, pe oamenii care s-au sacrificat pentru a aduce renumele țării și pentru a respecta tratatele pe care le avem cu NATO. Astăzi suntem aici, în județul nostru, împreună cu factorii de decizie pentru a demara acest important proiect care ii va servi pe veteranii noștri și nu numai.”

Biroul de presă al PNL Dâmbovița

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata