Conferință de presă PSD Dâmbovița – Țuțuianu aduce acuze dure membrilor PNL Dâmbovița

Astăzi a avut loc o dublă conferință de presă la sediul organizației județene a partidului de guvenământ și la Consiliul Județean Dâmbovița. Figurile centrale a acestor conferințe au fost primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe precum și senatorii Titus Corlățean și Adrian Țuțuianu (fost ministru al apărării), pe de o parte și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Judeșean Dâmbovița pe de altă parte.

La Consiliul Județean conferința a fost destul de scurtă, un subiect important fiind cel al ocupării anumitor funcții vacante în cadrul Consiliului Județean. Președintele Alexandru Oprea a spus că nu se grăbește să demareze procedurile de alegere: „E de apreciat dorința unora de a ocupa niște funcții, important este să și facă față cerințelor”. Totodată, acesta a precizat că este posibil să candideze și Gabriel Grozavu din partea PNL, deși știe că nu are șanse.

La sediul PSD Dâmbovița, primul care a luat cuvântul a fost senatorul Titus Corlățean care, discutând pe tema referendumului pe tema familiei și-a exprimat îngrijorarea față de lipsa de toleranță a unor tineri din comunități LGBT, care în mod normal fac presiuni ieșite din comun ca acest referendum să nu aibă loc. În același timp senatorul a acuzat partide precum PNL sau USR care au încercat să blocheze acest referendum prin orice căi posibile din punct de vedere procedural.

A urmat primarul comunei Șotânga, domnul Constantin Stroe, care a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor care se desfășoară în acest moment în comuna sa.

Senatorul Adrian Țuțuianu a încercat să dezmintă anumite zvonuri care s-au lansat în presă cu privire la situația în care acesta se află ca urmare a demiterii din funcția de ministru al apărării și de șef al comisiei de anchetă a SRI. După ce a dezmințit fiecare zvon unul câte unul, Adrian Țuțuianu a răspuns cu diplomație tirului de întrebări din partea presei, întrebări pline de curiozitate care au vizat  subiecte precum demiterea sa din funcția de ministru al apărării, relația sa cu Liviu Dragnea, relația cu Codrin Ștefănescu, relația suspect de bună pe care ar fi avut-o cu președintele Iohannis, demiterea din cadrul comisiei de control SRI, o posibilă fractură în interiorul PSD, etc. Senatorul a dezmințit încă o dată toate aceste zvonuri.

Adrian Țuțuianu a precizat că dacă vreodată va simți nevoia să spună public ceva legat de aceste zvonuri, o va face din proprie inițiativă nu la presiunile presei, considerând că pentru moment „echipa trebuie să stea strâns unită, că greul guvernării de-abia de-acum începe”.

În schimb, Adrian Țuțuianu a subliniat faptul că organizația județeană PSD Dâmbovița este una dintre cele mai puternice din țară la nivel de rezultate. În apărarea sa a intervenit și senatorul Titus Corlățean care a confirmat faptul că județul nostru este unul cu un nivel de absorbție a fondurilor europene dintre cele mai bune din țară, acest lucru datorându-se în mare măsură și implicării și muncii susținute a colegului său.

Spre finalul conferinței, fiind întrebat despre anumite presupuse înclinații pe care unii membri de seamă ai PNL le-ar avea către PSD, Țuțuianu, deși a menționat că nu vrea să vorbească prea mult despre cei din PNL ca să nu le facă reclamă nemeritată, a lansat totuși atacuri dure la adresa chiar a recent alesului președinte a filialei PNL Târgoviște, Marius Caravețeanu, spunînd despre acesta că are „rădăcini” în PSD, fiind în trecut membru al organizației PSD Răcari, inclusiv primind rolul de șef al departamentului pentru agricultură chiar din partea lui Țuțuianu, post pentru care s-a bucurat foarte mult la acel moment dar acum a uitat. Țuțuianu a adăugat că nu înțelege de ce Caravețeanu acum „pozează într-o Albă ca Zăpada” a PNL Dâmbovița.

Pe de altă partea, comparându-și cariera politică de până acum cu cea a domnului Gabriel Plăiașu, Țuțuianu a afirmat că în timp ce el s-a implicat în peste 20 de proiecte cu finanțare nerambursabilă la nivel județean, insistând pe lângă primarii PSD și ajutându-i să le implementeze, în schimb despre Gabriel Plăiașu tot ce își aduce aminte în toată cariera sa este „celebra poză din Parlament cînd căuta femei goale, nimic altceva”.

Țuțuianu generalizează acuzațiile grave aduse acestor membri PNL Dâmbovița către întreaga organizație: „Plăiași și încă câțiva din conducerea actuală a PNL Dâmbovița fac parte din categoria de liberali care n-au tăiat în viața lor o factură. Nu au nici o legătură cu ceea ce înseamnă liberalismul autentic, dezvoltarea economică, inițiativa privată. Unii dintre ei în ultimii ani nu prea au avut servicii. Ăsta e PNL Dâmbovița și nu cred că trebuie să îi bag în seamă mai mult decât merită”.

Așteptăm replica celor din organizația dâmbovițeană a PNL la acuzele dure aduse de Țuțuianu, urmând ca ulterior să le dăm dreptul la replică. Până atunci lăsăm cititorul să analizeze după propria conștiință și experiență care este situația politică la nivel județean.

 

Autor: Kosti MOVILEANU (Ko$MO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32.030 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>