Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate
Ingrediente:
- 4 dovlecei rotunzi mici
- 2 vinete lunguiețe
- 400 ml ulei de măsline
- 200 ml oțet
- sare, piper
- rozmarin, busuioc, cimbru, salvie
- căței de usturoi, fulgi de chili
Preparare:
Amestecă uleiul cu oțetul și mirodeniile preferate și lasă-le peste noapte să infuzeze.
A doua zi, pune niște apă la fiert și, când stă să dea în clocot, pune dovleceii, lasă-i preț de 2-3 minute, apoi dă-i prin apă rece pentru a stopa procesul de gătire.
Feliază vinetele potrivit, dă-le cu un praf de sare și lasă-le să se scurgă o jumătate de oră, apoi rumenește-le pe un grătar. Pune legumele răcite în borcan.
Toarnă peste legume amestecul lichid strecurat, asigură-te că nu rămân bule de aer, sigilează borcanele și dă-le la frigider.