Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate

Ingrediente:

  • 4 dovlecei rotunzi mici
  • 2 vinete lunguiețe
  • 400 ml ulei de măsline
  • 200 ml oțet
  • sare, piper
  • rozmarin, busuioc, cimbru, salvie
  • căței de usturoi, fulgi de chili

Preparare:

Amestecă uleiul cu oțetul și mirodeniile preferate și lasă-le peste noapte să infuzeze.

A doua zi, pune niște apă la fiert și, când stă să dea în clocot, pune dovleceii, lasă-i preț de 2-3 minute, apoi dă-i prin apă rece pentru a stopa procesul de gătire.

Feliază vinetele potrivit, dă-le cu un praf de sare și lasă-le să se scurgă o jumătate de oră, apoi rumenește-le pe un grătar. Pune legumele răcite în borcan.

Toarnă peste legume amestecul lichid strecurat, asigură-te că nu rămân bule de aer, sigilează borcanele și dă-le la frigider.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata