Conserve de toamnă: Ketchup cu prune

Ingrediente:

  • 450 g roșii prunișoare
  • 1,8 kg prune
  • 600 g zahăr brun
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură de usturoi zdrobit
  • 2 lingurițe de boia afumată
  • 1 linguriță de piper
  • ½ linguriță de scorțișoară

Preparare:

Curăță roșiile de coajă și semințe și taie-le cubulețe. Taie și îndepărtează sâmburii prunelor. Adaugă zahărul peste acestea din urmă și amestecă bine.

Încinge uleiul și sotează ceapa tăiată mărunt, apoi adaugă usturoiul mărunțit, boiaua și piperul. După 2-3 minute, dă deoparte.

Pune pe foc roșiile cu amestecul de zahăr și prune, ceapa sotată, sarea și scorțișoara și lasă să dea în câteva clocote, până ajunge la consistența dorită.

Dă deoparte și după ce s-a răcit puțin pasează compoziția cu un mixer vertical, până transformi totul într-un sos fin. Toarnă în borcane sterilizate, sigilează-le și lasă-le 24 de ore cu capacul în jos. Păstrează-le apoi la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32.115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>