Conserve de toamnă: Salsa verde picantă

Ingrediente:

  • 500 g ardei iute
  • 500 g ardei gras verde
  • 200 g pătrunjel verde
  • 150 g tulpini apio
  • 150 g busuioc verde
  • 400 g usturoi
  • 200 g nucă măcinată
  • 3 linguri de semințe de fenicul
  • 3 linguri de coriandru uscat
  • 2 linguri de mărar (uscat sau verde)
  • 50 g sare

Preparare:

Curăță ardeii iuți de cotoare și semințe. Poartă mănuși pentru protecție.

Curăță usturoiul și dă-l prin mașina de tocat împreună cu ardeiul iute, apoi țelina, pătrunjelul verde, mărarul și frunzele de busuioc.

Adaugă sarea, nuca, semințele de fenicul zdrobite și amestecă. Pune-l în borcanele sterilizate, sigilează-le și lasă-le cu capacul în jos până a doua zi dimineață. Păstrează-le la rece.

Sugestie. Este un sos foarte picant și se potrivește foarte bine cu cărnurile mai grase, de porc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,361 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>