Conserve de toamnă: Salsa verde picantă

Ingrediente:

  • 500 g ardei iute
  • 500 g ardei gras verde
  • 200 g pătrunjel verde
  • 150 g tulpini apio
  • 150 g busuioc verde
  • 400 g usturoi
  • 200 g nucă măcinată
  • 3 linguri de semințe de fenicul
  • 3 linguri de coriandru uscat
  • 2 linguri de mărar (uscat sau verde)
  • 50 g sare

Preparare:

Curăță ardeii iuți de cotoare și semințe. Poartă mănuși pentru protecție.

Curăță usturoiul și dă-l prin mașina de tocat împreună cu ardeiul iute, apoi țelina, pătrunjelul verde, mărarul și frunzele de busuioc.

Adaugă sarea, nuca, semințele de fenicul zdrobite și amestecă. Pune-l în borcanele sterilizate, sigilează-le și lasă-le cu capacul în jos până a doua zi dimineață. Păstrează-le la rece.

Sugestie. Este un sos foarte picant și se potrivește foarte bine cu cărnurile mai grase, de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32.115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>