CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA A LASAT IN PARASIRE CRUCEA SI MORMANTUL AVIATORULUI GHEORGHE NEGEL, PRECIZEAZA COLEGI DIN PRESA

Crucea si mormantul sublocotenentului Gheorghe Negel, care se afla in administrarea Consiliului Judetean Dambovita, aflata in zona din spatele cartierului CFR din municipiul Targoviste, au fost lasate in parasire.

     Pe crucea placata se afla inscriptia : ,,In acest loc a murit din aviatie la 28 a IX-a 1913, sublocotenent Hegel Gheorghe cazand cu aeroplanul cand isi indeplinea constiincios datoria. Onoare lui.”

Se cunoaste ca facea parte din grupul aviatorilor de la Bucuresti, unde era prieten cu Aurel Vlaicu, iar soarta a facut sa moara ambii din cauza prabusirii cu aparatele de zbor.

Aceiasi soarta a facut ca Gheorghe Negel, care era incadrat ca sublocotenent la Scoala de Cavalerie Targoviste, sa fie inmormantat la cimitirul Bellu din Bucuresti, unde este si prietenul sau, Aurel Vlaicu.

Mormantul sau a fost curatat de vegetatia verde si uscata care il inundasera de jurnalisti de la ,,Gazeta Dambovitei”si un grup de voluntari, acestia luind in ingijire monumentul istoric.

                                                                                           M.P.

    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,433 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>