Controale si amenzi pentru munca la negru!

  Inspectorii de munca de la I.T.M. DAMBOVITA, au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii legislatiei muncii in domeniile specifice respectiv a securitatii si sanatatii in munca.

S-au efectuat 126 de controale in domeniul relatiilor de munca, fiind sanctionati 23 de angajatori cu avertismente si amenzi in valoare de 315 000 de lei pentru neconformitati de munca nedeclarata, nereglarea in plata a salariului minim brut pe tara si nerespectarea termenelor de inregistrare a Registrului de evidenta a salariatilor (Revisal). De asemenea s-a avut in vedere si controlul privind lipsa evidentei orelor prestate de salariati.

S-a constatat munca nedeclarata la 21 de angajatori,23 de persoane au fost identificate muncind fara incheierea contractelor individuale de munca, iar altele 22 nu aveau inregistrate contractile de munca in Registrul de evidenta a salariatilor in termenul legal. In aceste cazuri angajatorii au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 300 000 de lei, dupa cum ne-a precizat inspector sef Marius Lixandru, conducatorul institutiei.

Domeniile cu cele mai mari contraventii au fost cele de constructii, transporturi, comert, spalatorii auto si curatatorii chimice.

Sergiu Drapet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,194 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>