Controale și sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor de Covid-19

Toate deciziile legate de scenariul roșu vor fi bătute în cuie abia după întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care are la dispoziţie 48 de ore.

Deocamdată, potrivit ministrului Educaţiei, cel puţin mâine, elevii din Bucureşti vor merge la cursuri. La rândul lor, reprezentanţii HORECA anunţa că se pregătesc să închidă iar localurile.

Esenţial este ca noi toţi să înţelegem că în curând masca NU trebuie să ne lipsească nici în aer liber. Mulţi dintre cei care nu o purtau nici în interior au fost sancţionaţi.

La mai multe terase din zona Herăstrău a fost agitaţie. Muzica i-a îndemnat pe clienţi să intre în local, în timp ce alţii deja dansau în interior. Poliţiştii au întrerupt brusc petrecerea cu zeci de oameni. Administatorul a fost taxat cu 10.000 de lei şi nu a fost singurul. Adunări mari au fost şi la alte restaurante din nordul Bucureştiului, unde clienţii au rămas şi după ora 23.

În altă locaţie, un operator economic a fost sancţionat cu suma de 20.000 de lei pentru că nu avea autorizaţie de funcţionare şi încă 10.000 de lei pentru faptul că se desfăşura tot activitate de club.

Numai în acea parte de oraş, în șapte restaurante se încălcau regulile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, iar în patru terase era activitate ca în club.

Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri de la nivelul Capitalei, controalele au continuat în mijloacele de transport în comun.

Inclusiv într-un autocar cu zeci de pasageri, masca de protecţie a fost un accesoriu folosit doar la apariţia poliţiei.

Circul legal, cu bilet, dar fără mască. Au mărturisit mai mulţi oameni care au fost suprinși în mijloacele de transport în comun de către poliţiştii în uniforme cu masca în buzunar sau la bărbie. Cei care au refuzat să o aşeze corect astfel încât să acopere nasul dar şi gura au fost amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei. Astfel de controale vor continua atât timp cât nu vom înţelege că păstrarea distanţei, purtarea unei simple măşti şi spălarea pe mâini ne pot ţine sănătoşi, atât pe noi cât şi pe părinţii şi bunicii nostri.

În Capitală numai în ultimele 24 de ore s-au dat 800 de amenzi în valoare totală de 250.000 de lei şi au fost verificate 1.200 de mijloace de transport în comun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata