Convingeri ale românilor despre vaccinarea împotriva COVID-19 Citeşte întreaga ştire: Convingeri ale românilor despre vaccinarea împotriva COVID-19
Vaccinarea împotriva COVID-19 pare să devină un obiectiv pentru tot mai mulți români, arată un studiu. La mai bine de un an și jumătate de la începerea pandemiei, oamenii continuă să se împartă între două tabere: cei care au convingeri anti-vaccinare și cei care au convingeri pro-vaccinare. 40% dintre români intenționează să se vaccineze
A crescut interesul cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 în rândul românilor, indică un studiu realizat de Reveal Marketing Research la începutul lunii octombrie 2021. 40% dintre români au acum intenția să se vaccineze, spre deosebire de începutul anului, când doar 36% dintre români erau hotărâți să facă acest pas.
La nivel național însă, 6 din 10 români nu intenționează să se vaccineze. 68% dintre aceștia sunt tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Similar cu datele din ianuarie 2021, femeile refuză vaccinarea, mai degrabă din cauza reacțiilor adverse (57% față de 47% pentru bărbați), în timp ce în rândul bărbaților intenția de vaccinare este mult mai mare (43% pentru bărbați față de 40% pentru femei).
Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne cel mai controversat subiect al realității noastre. Potrivit studiului, românii cred că “Este mai bine să te imunizezi” (15%). Incertitudinea la nivel național planează asupra eficienței (46%), siguranței (58%) și reacțiilor adverse (53%) asociate vaccinului: „Mi-e teamă de reacțiile adverse”/„Nu cred în eficiența lui”/„Nu cred că este testat suficient”.