ULTIMA ORA:
Home / CANCAN / «Cristi Minculescu a dezbinat trupa Iris»
«Cristi Minculescu a dezbinat trupa Iris»

«Cristi Minculescu a dezbinat trupa Iris»

A intrat zâzania în trupele rock de la noi! Nu numai Compact e măcinată de probleme, iată că şi legendara Iris se rupe în două după 4 decenii de activitate. Anunţul a fost făcut de fondatorul grupului, Nelu Dumitrescu, toboşarul dezvăluind că ruptura s-a produs din cauza liderului Cristi Minculescu.

Nimic nu prevestea o despărţire în trupa Iris după ce, pe 15 iunie, la Arenele Romane, grupul a susţinut un concert spectaculos, ca în vremurile bune. În weekend a căzut însă bomba. Toboşarul Nelu Dumitrescu a spus lucrurilor pe nume şi a anunţat că din 26 august Cristi Minculescu nu va mai face parte din Iris. Şi nu e singurul.

”Eu m-am tratat de cancer timp de şapte luni (n.r. anul trecut). După ce am venit din spital, mi-au întors spatele. Aşa se întâmplă de un an. În timpul ăsta, el (Cristi Minculescu, n.r.) i-a convins pe ceilalţi doi, Valter Popa şi Doru Borobeică, să îşi facă drumul lor. Eu o să rămân cu Relu Marin”, a explicat Nelu Dumitrescu pentru news.ro.

Contractul muzicienilor se încheie pe 26 august, când Cristi Minculescu şi Iris vor concerta la Zalău. ”O să vin cu altă formulă, pe care o să o anunţ săptămâna viitoare. Avem deja cântări stabilite pentru septembrie şi octombrie. Mereu au fost probleme, dar asta se întâmplă peste tot şi se rezolvă. Acum el a făcut pasul ăsta. El a creat dezbinare în trupă (n.r. Minculescu). Iris merge mai departe. Vom lansa şi piese noi, pentru că tot el este cel care nu a vrut să mai compună în perioada asta. În septembrie vom lansa un single, iar la anul vom sărbători 40 de ani, pentru că, de ce să nu spun, nu a avut chef să se implice anul ăsta, când se împlineau de fapt”, a mai declarat Nelu Dumitrescu.

Şi, deşi mulţi îl dau ca sigur pe Rafael ca nou solist în trupa Iris, acesta dezminte ferm, mai ales că încă nu i-a trecut supărarea pe colegi, după ce a plecat. Rafael i-a ţinut locul lui Cristi Minculescu, în perioada în care acesta şi-a tratat în Germania problemele de sănătate. “Îmi pare rău pentru fani, care se simt batjocoriţi, după ce în cei doi ani cu mine la voce au prins din nou încredere şi speranţă şi au început să reumple sălile de concerte. Problemele şi ura dintre membrii trupei aveau rădăcini de zeci de ani. Degeaba am încercat să-i fac să redevină o familie şi să construim pentru viitor! Singura care lupta acolo să ţină trupa unită era soţia lui Nelu, pentru care voi avea mereu un mare respect, la fel cum o respect şi pe soţia lui Minculescu. Le doresc tuturor sănătate şi numai bine!”, ne-a spus Rafael.

Pe 15 iunie au cântat la Arenele Romane

Trupa Iris, în acţiune, la Arenele Romane

 

În urmă cu nici o lună, trupa Iris susţinea un concert de zile mari, în cadrul evenimentului “Ca pe vremuri”, care a avut loc pe 15 iunie, la Arenele Romane. Pe scenă au urcat atunci Holograf, Iris şi Compact, iar fanii nu bănuiau că în interiorul grupului erau tensiuni aşa mari.

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu