CRIZA ACTUALA ACUTA A SOCIETATII ROMANESTI, IMPUNE O RADIOGRAFIERE SI O IMPLICARE CORECTA A MASS-MEDIA

       Responsabilitatea mass-media, deontologia jurnalistilor, intr-o perioada actuala in care criza societatii romanesti se manifesta la toate nivelurile economico-sociale si morale, iar la unele aspecte cum ar fi coruptia, incompetenta, o scara inversata a valorilor sunt exacerbate, rolul acestora are valente multiple.

         Cel putin de intensificare a activitatii institutiilor competente , Administratiei Centrale , partidelor politice si organizatiilor si asociatiilor civice.

Presa centrala si locala scrisa, cat mai este, dar mai accentut cea online, mass-media in general, trebuie sa realizeze o radiografiere a acestor domenii si departamente centrale si judetene, din ce in ce mai divizate de falii de interese, existand exemple considerabile.

Selectarea politicienilor pentru functii la diferite niveluri, de la cel local pana la cel central, a specialistilor competenti in evantaiul de domenii econonico-sociale, care sunt supusi electoratului, este una dintre cauzele majore ale manipularii si degringoladei cu aspect de criza acuta.

Ce poate sa faca electoratul neinformat si manipulat, decat sa aleaga raul cel mai mic, cu atat mai mult cu cat valorile personale nu doresc sa iasa in fata, constatarile satatistice demonstrand consecvent acest fapt si de aceea subliniem rolul tot mai radical al mass-media.

                                                                                                        Petre Dragutoiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,127 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>