ULTIMA ORA:
Home / ACTUALITATE / Crucea Roșie filiala Dâmbovița vine în ajutorul cetățenilor pe timp de caniculă
Crucea Roșie filiala Dâmbovița vine în ajutorul cetățenilor pe timp de caniculă

Crucea Roșie filiala Dâmbovița vine în ajutorul cetățenilor pe timp de caniculă

În condițiile în care traversăm o perioadă în care canicula persistă iar disconfortul termic este deosebit de accentuat, județul nostru aflându-se în continuare sub cod portocaliu, Societatea Națională de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa, având în vedere Planul de măsuri pentru combaterea efectelor caniculei, continuă la nivelul sediului Filialei din Str. A.I. Cuza Nr. 1 Târgovişte – funcționarea Punctului de prim ajutor unde cetăţenii primesc apă potabilă (dozator și pet) şi beneficiază de măsurarea tensiunii arteriale sau alte măsuri de prim ajutor.

Potrivit unui comunicat de presă sosit la redacția ziarului nostru, „punctul de prim-ajutor funcționeaza în intervalul orar 8,00-18,00 alături de celelalte puncte de prim ajutor înfiinţate de Primăria Municipiului Târgovişte (Platou Prefectură, Piața 1 Mai, Piața 2 Brazi, Autogară)„.

De asemenea, Filiala Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roşie din România va acorda și consiliere cetățenilor doritori cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos, prevenirea diferitelor boli ți îndrumarea către specialiști a celorcare suferă de vreo afecțiune.

În punctul de prim ajutor veți fi serviți de un cadru medical (medic sau asistent medical) precum și de unul sau mai mulți dintre inimoșii voluntari ai filialei de Cruce Roșie din județul nostru, special instruiți în acordarea primului ajutor în caz de insolație și nu numai.

Mulțumim pe această cale în numele cetățenilor și a cititorilor ziarului nostru, Filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie, directorului acesteia, domnul Gheorghe POPESCU precum și voluntarilor și tuturor celor implicați în această campanie.

 

Autor:   Kosti MOVILEANU (Ko$MO)

Spune-ti parerea:

About Ko$MO