Cum a învăţat Gheorghe Dinică care e esenţa de lichea. Gabriela Dinică: „Prin ’94, a trăit din vocea bunicului lui Donald Duck, acela din desene animate“

Gheorghe Dinică a făcut tot ce e omeneşte de făcut într-o viaţă – mai puţin copii, dar nu a fost mare caz. A făcut teatru şi a făcut film, a dansat şi-a petrecut, a cântat şi a băut, a fost şi prinţ, şi cerşetor. A reuşit să întruchipeze toate tipologiile umane autentice – escroci mărunţi, borfaşi autohtoni, lichele de mare anvergură, dar şi oameni sărmani, cetăţeni naivi înamoraţi ori filosofi sfredelitori. A fost şansa lui să cunoască lumea.

Marţi, 10 noiembrie 2009, ora 13.00. Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti au hotărât să oprească manevrele de resuscitare, pacientul nu mai răspundea. S-a constatat decesul. Stop cardiac.  Două ore mai târziu, televiziunile din România anunţau ştirea pe burtiere: „Gheorghe Dinică a murit“.

Crainicii TV prezentau evenimentul tragic cu vocea sumbră şi texte vechi: „S-a mai stins o stea a teatrului şi filmului românesc. Gheorghe Dinică a părăsit scena vieţii la 75 de ani“ – şi urma, inevitabil, un montaj cu momente celebre din filmele şi piesele de teatru în care a jucat Dinică, obligatoriu pe fundal cu melodia „Sunt vagabondul vieţii mele“. Asta era accesibil şi de impact pentru publicul larg, aşa a fost să fie. Desigur, erau dezbătute şi detaliile privind (…)

Vă invităm să citiți articolul complet pe:   http://adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

31.973 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>