Cum își schimbă culoarea creaturile marine

Animale precum calmarul își pot schimba culoarea datorită adoptării unei gene bacteriene

Creaturile schimbătoare ​​își datorează aptitudinile unei gene bacteriene. Cefalopodele, cum ar fi caracatițele, sepiile și calmarul, își pot schimba instantaneu culoarea corpului folosind proteine ​​numite reflectine. Un studiu arată că aceste proteine ​​provin din bacterii care trăiesc în simbioză cu animalele.

Can Xie de la Universitatea Peking din Beijing și colegii săi au cercetat secvența genomului bacteriei bioluminescente Vibrio fischeri pentru potriviri la secvența genelor reflectin din sepia comună (Sepia officinalis). Bacteria trăiește simbiotic în interiorul multor animale marine. Oamenii de știință au detectat două potriviri la gena reflectinelor, sugerând că au fost transferate orizontal de la bacterie la cefalopodele antice.

Utilizând cromatografia și microscopia electronică, echipa a constatat că proteinele reflectin se auto-asamblează în „cărămizi”, care sunt în continuare organizate în trombocite reflectorizante în pielea cefalopoidă de mesageri chimici, cum ar fi neurotransmițătorii. Evoluția a elaborat gena bacteriană pentru a produce o familie de proteine ​​de tip reflectin care le dau cefalopodelor abilitățile lor remarcabile de schimbare a culorii.

 

Sursa articol și foto:    https://www.nature.com

Textul de mai sus reprezintă traducerea articolului „How sea creatures change their colour”, publicat de „Nature.com”. „Realitatea Dâmbovițeană” este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, „Nature.com” neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.

Traducere:   Kosti MOVILEANU (Ko$MO)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

31.979 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>