Cum să îți conturezi fața în funcție de forma ei

Să îți conturezi fața nu este un procedeu de makeup dificil, ai nevoie să știi câteva reguli și… să exersezi foarte mult.

Conturarea feței este un truc de machiaj prin care îți scoți în evidență trăsăturile feței și, totodată, îți ascunzi micile imperfecțiuni ale tenului. În funcție de forma feței tale, trebuie să știi unde să aplici fardul maro de conturare – atenție însă! Și nuanța acestuia trebuie aleasă în funcție de culoarea tenului tău. Cu cât tenul tău este mai măsliniu, cu atât nuanța fardului de conturare trebuie să aibă o culoare maro mai închisă.

Dacă ai fața rotundă

Dacă ai fața rotundă, după ce ai întins fondul de ten, evidențiază cu un strop de fard iluminator bărbia și mijlocul frunții, aproape de plantația părului. Apoi, cu fardul de conturare aplică pe tâmple și pe lateralele frunții puțină culoare, dar trasează pronunțat un contur liniar de la mijlocul urechii înspre nări. Atenție – lasă cel puțin două degete distanță din locul în care termini linia pe obraz și nări. Apoi blenduiește cu o pensulă specială și abia la final aplică pe pomeți blush.

Dacă ai fața pătrată

Acestui tip de față i se potrivește o conturare pronunțată pe marginea maxilarelor, pentru a da iluzia unei fețe rotunjite. Aplică și pe tâmple și pe marginile laterale ale frunții nuanța maro de conturare, apoi blenduiește. „Aruncă“ un strop de fard iluminator în bărbie, pe mijlocul frunții, urcând înspre plantația părului, de-a lungul nasului și pe vârful cel mai de sus al pomeților.

Dacă ai fața în formă de inimă

Fața în formă de inimă nu este foarte greu de corectat. Aplică fard de conturare pe tâmple și pe zonele laterale ale frunții, blenduiește bine și iluminează mijlocul frunții, cât și bărbia. Pune un strop de fard iluminator pe arcul lui Cupidon și apoi pe vârful pomeților.

Foto: 123rf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

32,391 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>