Cum și de ce va fi trimisă Wikipedia pe Lună

Poate că sună destul de ciudat titlul, dar Wikipedia va fi trimisă pe Lună, într-o formă neobișnuită și cu un motiv destul de bine întemeiat.

Wikipedia e, fără doar și poate, cea mai valoroasă enciclopedie pe care o are omenirea la dispoziție, în prezent. Deși nu e acceptată ca sursă academică în majoritatea situațiilor, e un izvor de informații centralizate despre mai orice subiect te interesează. Este disponibilă în zeci de limbi și are milioane de articole, așa că poți să înveți despre tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin obscure.

O organizație non-profit, Arch Foundation, vrea să trimită milioane de pagini ale enciclopediei pe Lună, într-un mod unic. Acestea vor fi ”scrise” pe mici plăcuțe metalice și vor fi preluate de pe secțiunea în engleză a site-ului. Dacă totul merge cum trebuie, conținutul ar trebui să ajungă pe satelitul Pământului în următorii câțiva ani.

Arch Foundation a fost înființată în 2015, cu scopul de a crea arhive despre umanitate și a le trimite în cosmos. Conform informațiilor, conținutul Wikipedia va fi scris pe plăci metalice care sunt mai subțiri decât un fir de păr.

Milioane de pagini vor fi transcrise astfel, iar dimensiunile totale ale ”pachetului” vor fi similare cu ale unui CD. Într-un fel, arhiva ar deveni un fel de backup al omenirii și al istoriei noastre, care ar putea supraviețui în caz că se întâmplă ceva catastrofic pe Pământ.

Oameni din viitor sau poate chiar extratereștri ar putea găsi aceste informații lăsate de noi pe Lună și, cu puțin noroc și cu ceva știință, le-ar putea și descifra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

33,115 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>