Liberalii strâng rândurile

 

Image result for istoria pnl Nicolae Iorga

Seniorul liberal, dar și monarhist înflăcărat, Nicolae Aramă, la cei 90 de ani, vioi și hâtru, invitat la o conferință de presă de către mai tinerii săi colegi, ne-a delectat cu luciditatea și savoarea “poveștilor” adevărate, trăind intens  realitatea românească, punctând și datând exact evoluția PNL, “simbol al României care nu a fost desființat și nici pedepsit de regele Carol”.

Pornind de la prima reformă bănească din 1947 (când leul însemna puterea celui mai puternic animal) și situația actuală când “România se află într-un cutremur economic formidabil (…), este necesar să strângem rândurile pentru a ne pregăti pentru o eră (perioadă n.r.) deosebită, zbuciumată”, a ținut să precizeze seniorul, care poartă cu demnitate, din generație în generație, tradiția liberală.

 

Beția naște confuzie

În opinia sa, trebuie găsite modalități de a impune adevărata cale spre democrație.

Promitem, promitem (…) și picăm tot în balega (…). Suntem beți, trebuie să ne trezim (…). Să ne zguduim de tot praful și să purcedem la o linie direcțională”.

 

Hienele stau la pândă

Nicolae Iorga spunea că “Țara românească este frumoasă, bogată dar prost așezată”. Descifrând vorbele marelui patriot, seniorul Nicolae Aramă concluzionează că deși se fură enorm, bogăție mai este, însă pentru că România este înconjurată din cele patru zări de hulpavii vecini, aparent prieteni, “lupi, hiene care abia așteaptă să ne atace”, este bine să fim pregătiți, să contracarăm atacurile, de orice fel, asupra pământului românesc.

 

Autor: Mx. G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

31.977 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>