Dâmboviţa: Alţi trei membri ai Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa, confirmaţi cu COVID-19

Încă trei persoane care au activat în Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa la scrutinul din 27 septembrie au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. numărul total al celor din BEJ Dâmboviţa diagnosticaţi cu COVID-19 ajunge, astfel, la şase, printre bolnavi numărându-se subprefectul judeţului.

„Referitor la focarul deschis din cadrul Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa suntem în măsură să facem următoarele precizări:  celor trei persoane cu test  pozitiv li s-au mai adăugat încă un funcţionar din cadrul Instituţiei Prefectului-judeţul Dâmboviţa şi doi din cadrul Autorităţii Electorale Permanente, numărul total ajungând la şase”, informează, joi, Prefectura Dâmboviţa.

Toţi cei şase au simptomatologie uşoară şi sunt izolaţi la domiciliu iar contactaţii direcţi ai acestora se află în carantină.

Primele cazuri de îmbolnăvire cu CUVIS-19 a apărut în rândul celor care au activat în BEJ Dâmboviţa la aproape o săptămână de la scrutin.

Iniţial, au fost confirmaţi ca fiind infectaţi preşedintele Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, subprefectul judeţului şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente.

Întrucât a fost contact direct al unuia dintre aceşita, prefectul judeţului, Aurelian Popa, a intratv în carantină la sediul Prefecturii, deşi în cazul său testul pentru SARS-CoV-2 a fost negativ.

Prefectura Dâmboviţa a catalogat drept „alegaţii” opiniile şi informaţiile apărute în spaţiul public legate de oportunitatea carantinării prefectului în sediul instituţiei publice.

„Vă asigurăm că măsura este în acord cu legislaţia în vigoare şi a fost luată după o analiză temeinică a situaţiei de fapt. Excludem orice alegaţie referitoare la lipsa unui spaţiu propriu al domnului Aurelian Popa în care acesta s-ar fi putut carantina! Alegerea măsurii carantinării la locul de muncă  a fost făcută din raţiuni practice şi de funcţionare instituţională. În zilele care au trecut volumul de documente ce trebuiau aprobate a fost foarte mare, ele fiind întocmite fie de cei 433 preşedinţi de secţii de votare, fie de cei 89 de preşedinţi de circumscripţie, toate documentele fiind pe suport de hârtie fapt ce a necesitat semnătura olografă şi nu electronică!”, a mai transmis, joi, Prefectura Dâmboviţa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata