Dambovita: Doua gradinite si clase din mai multe unitati de invatamant trec in scenariul rosu, dupa aparitia unor cazuri de COVID-19

Autoritatile din judetul Dambovita au decis modificarea scenariului de functionare in privinta mai multor unitati de invatamant, in urma solicitarilor Consiliilor de Administratie ale unitatilor didactice si a analizelor Directiei de Sanatate Publica cu privire la situatia COVID-19.

Astfel, doua gradinite si clase din mai multe unitati de invatamant trec in scenariul rosu, in timp ce trei scoli ies din acest scenariu, incepand cursurile in scenariile verde sau galben.

Potrivit unei hotarari adoptate marti de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Dambovita, scenariile in care functioneaza mai multe unitati de invatamant vor fi schimbate, pentru o perioada de una sau doua saptamani, dupa caz, ca urmare a reanalizarii situatiei privind infectarea cu noul coronavirus si a propunerilor Consiliilor de Administratie ale unor unitati scolare.

Conform deciziei CJSU, trei unitati de invatamant care au deschis anul scolar in scenariul rosu trec de la cursurile exclusiv online la alte scenarii. Astfel, scoala din localitatea Gura Foii trece de la invatamantul exclusiv online la cursuri cu elevii in banci, in timp ce scolile postliceale cu profil sanitar „FEG” si „Christiana”, ambele din Targoviste, vor functiona conform scenariului galben, pana in 4 octombrie.

Pe de alta parte, tot pana in 4 octombrie, doua gradinite si clase din alte patru unitati de invatamant trec in scenariul rosu dupa aparitia unor cazuri de COVID-19. Conform hotararii autoritatilor judetene, este cazul Gradinitei cu program normal nr. 1 Ocnita, Gradinitei cu program normal nr. 2 Fundu Ocnei, clasei I A de la Scoala Gimnaziala „I. Al. Bratescu Voinesti” Targoviste, al unei grupe de la Gradinita „Dumbrava Minunata” Fieni, clasei a V-a de la scola Ungureni – Corbii Mari si claselor V-VIII de la Scoala Gimnaziala Corbii Mari.

Totodata, CJSU Dambovita a decis ca, pana in 29 septembrie, sa functioneze in scenariul rosu clasa a XII-a C de la Liceul „Petru Cercel” Targoviste, clasele a VII-a A si XII-a A de la Liceul de Arte „Balasa Doamna” Targoviste, dar si clasele a V-a A, a V-a B, a VI-a A si a VII-a A de la Scoala Gimnaziala Grozavesti Corbii Mari.

Sursa: Ziare.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata