DANIEL CRISTIAN STAN: 23-27 IUNIE SE VOR EFECTUA ACȚIUNI DE COMBATERE A INSECTELOR DE DISCONFORT

Primăria municipiului Târgovişte va derula în perioada următoare 2 acțiuni de combatere a insectelor de disconfort, prin pulverizare aeriană si, respectiv, la sol.

Astfel, în perioada 23 – 27 iunie 2019, în intervalul orar 05.30 – 10.30, se vor efectua acțiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).
În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.
Se vor folosi substanțe din divizia Bayer și avizate de Ministerul Sănătății Publice.
Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul K-OTHRINE PROFI EC 250 și SOLFAC TRIO EC 200, insecticid formulat special pentru avio-tratamente și aplicare ULV.
Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine și organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.
De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Totodata, în perioada 25 – 30 iunie 2019, se va realiza acțiunea de dezinsecție la sol pe domeniul public.
Dezinsecția are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice.
Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt: SOLFAC TRIO, FASTAC ACTIV, FENDONA, substanțe ecologice omologate de Ministerul Sănătății Publice.
Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 22.30 – 05.30 și vizează parcurile și locurile de joacă de pe raza municipiului Târgoviște.
Rugăm apicultorii să ia măsurile ce se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.
Acest program ar putea fi modificat în situația în care condițiile meteo nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata