ULTIMA ORA:
Home / CLUB FEMINA / De ce decepțiile în dragoste te pot ajuta să găsești dragostea adevărată
De ce decepțiile în dragoste te pot ajuta să găsești dragostea adevărată

De ce decepțiile în dragoste te pot ajuta să găsești dragostea adevărată

De ce decepțiile în dragoste te pot ajuta să găsești dragostea adevărată

Se spune că cel mai bine învățăm din greșeli, iar relațiile defectuaose de cuplu nu fac altceva decât să ne avertizeze în legătură cu lucrurile pe care nu ni le dorim.

Motiv pentru care psihologii ne dau un sfat: să avem întâlniri cu persoane care nu ni se potrivesc pentru că astfel ne dăm seama care sunt lucrurile pe care nu ni le dorim de la bărbatul lângă care vrem să ne petrecem tot restul vieții.

Este atât de dificil să ne găsim sufletul pereche, pentru că nu îți poți da seama pe loc de faptul că persoana din fața ta este cea care ți-a fost destinată. Însă cu fiecare relație eșuată, vei ști exact ceea ce calități vrei ca alesul tău să aibă.

Dragostea cere exercițiu

Dacă ți-ai găsit bărbatul care întrunește toate calitățile trecute pe ”lista” ta, vei observa că nu este suficient ca relația ta să meargă. Vei vedea că este nevoie ca și tu să fii persoane potrivită pentru el. Iar deseori oamenii nu iau în considerare și acest lucru. De asemenea, suntem atât de ocupate în viața de zi cu zi și atât de precoupate în a ne gândi la ceea ce ne-am dori de la partenerul nostru, încât nu stăm să ne gândim la nevoile acestuia.

Așadar, ești partenerul potrivit sau sufletul-pereche al alesului tău? Ai toate calitățile, caracteristicile și inteligența necesare pentru a face ca relația voastră să meargă? Acestă persoană este posibil să fie ceea ce vrei tu, însă tu ești suficient de potrivită pentru el?

Viața și dragostea sunt la fel de complicate pentru că implică un șir lung de variabile, iar ecuația poate rămâne fără rezolvare pentru totodeauna.

Și, pentru că este atât de dificil să găsești persoana potrivită ai grijă, în cazul în care te numeri printre norocoasele care descoperă dragostea adevărată, să nu-l lași să scape și să depui eforturi pentru a păstra flacăra vie și a rezolva problemele ce pot apărea la un moment dat.

În concluzie, psihologii recomandă greșelile din relație, pentru că din acestea avem întotdeauna de învățat câte ceva. Astfel, îți poți găsi alesul, dar poți crea și o versiune mai bună a propriei tale persoane.

Foto: Thinkstock.com

Spune-ti parerea:

About Paul Ionescu